Начало

Новини

Онлайн наръчник за тревожността по време на пандемията


Дата: 2022-01-11 20:41


 Безплатният онлайн наръчник „Тревожност и безпокойство в условия на несигурност – новите врагове по време на пандемия и инфодемия“ може да помогне на хора, които се чувстват по този начин. Наръчникът е разработен от Института за здравни активности и технологии.

Наръчникът е достъпен както на сайта на организацията, така и на Фейсбук страницата ѝ (тук ).

 

Ръководството идва в отговор на промените, които настъпиха в ежедневието ни през последните 2 години, каза Жанета Черпокова от екипа на института.

 

Ако преди пандемията всеки шести е бил тревожен, то в момента всеки трети проявява подобно безпокойство, а в определени професионални области това важи за всеки един.

 

 

 

Ръководството запознава с основните симптоми, има и тестова част, в която всеки може да се тества. Друга част от ръководството запознава с конкретни реални истории и примери.

 

„Реални хора, които застават с имената си, с лицата си и разказват много интересни истории – начинът, по който се случват при тях нещата и се справят или не се справят.“

 

Все още живеем в общество, в което неосезаемото и психичният проблем се неглижират. „Това не е само при нас. Това е и тенденцията и борбата в Европа в следващите години – психичното здраве да бъде наравно с физическото.“

Автор: "БАЗП"  Източник: bnr.bg, healthbg.org

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4946

Партньори