Начало

БУРГЕРИТЕ И ПИЦИТЕ ВРЕДНИ КОЛКОТО ЦИГАРИТЕ


Дата: 2021-01-20 16:42


 Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите, за да успее да се справи с "мащабното национално предизвикателство" - кризата със затлъстяването на британците, пише британският в. "Обзървър".

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа.

Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви "война на затлъстяването" във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от COVID-19.

В Англия 64 на сто от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели.

Премиерът Джонсън заяви, че докато е лежал в болница с COVID-19 при тегло над сто килограма, е променил из основи възгледите си по отношение на теглото и храненето.

Очаква се до края на месеца правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания. Планът предвижда и решително намаляване на консумацията на захар и захарни изделия.

Автор: БАЗП  Източник: bgdnes.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4287

Партньори