Начало

Ученик създаде сайт за безплатни консултации от лекари по имейл


Дата: 2021-01-13 14:40 Десетокласник от училище "Емилиян Станев" във Велико Търново стана областен победител в IV Национален конкурс за STEM науки в България със сайт за безплатни лекарски консултации онлайн.

С проекта "Онлайн Доктор Система" Боян Апостолов отвял конкуренцията в своята възрастова група в областта "Технологии", написаха на "Facebook" страницата на най-голямото училище във Велико Търново.

Онлайн платформата обаче далеч надхвърля регионалния признак. Тя съдържа имената на лекари от цялата страна. Тийнейджърът включил всички специалисти, за които успял да открие данни в интернет. Използвал и вече съществуващ сайт за онлайн прегледи, признава ученикът в паралелката по информатика и защита на личните данни.

След регистрация в платформата всеки, който се нуждае от лекарска помощ, може да си избере специалист и да си запази час. Лекарят получава имейл, че има час и може да потвърди, че ще направи консултацията, или да отхвърли часа. Пациентът получава информация за решението на лекаря и ако специалистът е приел да направи онлайн консултацията, той изпраща предписанията си в имейл", обяснява Боян.

В помощ на хората без ясна диагноза пък има общ чат, където срещу описване на симптомите, може да се получи отговор от медицинско лице в реално време.

Сайтът вече се радва на оживен трафик и дори се наложило момчето да разшири информационната си система, за да може да го поеме.

Търновският отличник е категоричен, че иска да се занимава със софтуерно инженерство и дори вече има диплома  в IT сферата.

Автор: БАЗП  Източник: dnes.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4162

Партньори