Начало

Новини

Намушкаха 27 пъти охранител на магазин


Дата: 2020-10-29 16:23


 Охранител на магазин в Чикаго е бил намушкан 27 пъти, след като помолил две сестри да носят маски, докато пазаруват.

Жените, идентифицирани като Джесика и Джейла Хил, са задържани, съобщава Си Би Ес. Повдигнати са им обвинения в нападение.

Според говорителката на полицията Кари Джеймс охранителят е помолил жените да сложат маски и да използват дезинфектант за ръце. Тогава едната ударила мъжа с юмрук в лицето, след което извадила нож от джоба си.

Джесика намушкала охранителя в гърба, гърдите и ръцете, докато сестра й го държала за косата. Мъжът, който е на 32 години, е бил хоспитализиран в критично състояние, каза Джеймс.

Сестрите - на 18 и 21 години, са арестувани на мястото на атаката. Назначеният от съда техен адвокат заяви по време на изслушване по искането им за освобождаване под гаранция, че действията им били самозащита. Адвокатът каза още, че двете сестри страдали от биполярно разстройство.

Служителите на „Snipes“ казаха пред репортер на „Chicago Sun Times“, че им е казано да не говорят с медиите.

Розалин Фрейзър, управител в съседния магазин за дрехи „Rainbow Shops“, чула за нападението от колеги: „Донякъде съм предпазлива, защото често се налага да казваме на клиентите да носят маските си, а те се вбесяват и не искат да го правят“, каза тя. „Имахме клиент онзи ден, който не искаше да носи маска и трябваше да се обадим в полицията. Това е лудост. "

Фрейзър допълни, че тя и други нейни колеги се опитват само да осигурят безопасност на хората и да правят това, което държавните служители искат от тях, не иска магазинът й да бъде затворен заради нарастващите случаи на коронавирус. „Трябва да работим заедно“, каза тя. „И ако не го направим, ще бъдем заключени отново и ще останем без работа още четири месеца.“

Очаква се сестрите Хил, които нямат криминална история, да бъдат изправени в съда на 4 ноември 2020 г.

Автор: "БАЗП"  Източник: nova.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4413

Партньори