Начало

Новини

Още една жена с коронавирус роди


Дата: 2020-10-28 13:23


 31-годишна жена с коронавирус роди здраво момиченце в болницата в Хасково. Това е първият подобен случай в региона. Майката и бебето са добре. Бащата е 40-годишен мъж от община Димитровград, който наскоро почина от COVID-19.

Раждането е протекло нормално. Бебето е с тегло 4,400 кг. Родилката няма симптоми на COVID-19.

"Ние сме създали специални условия в АГ комплекса, където има изолирана зала, в която могат да бъдат извършвани раждания от пациентки със специфични инфекции или заболявания, които могат да доведат до зарази", каза д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ-Хасково.

Жената е от Димитровград, но болницата там няма условия за подобно раждане, затова е откарана в хасковското АГ-отделение. Съпругът ѝ е сред 36-е жертви на вируса в областта. Той не е имал съпътстващи заболявания.

"За съжаление бащата загуби битката с коронавируса преди 10 дни в нашата централна реанимация и не дочака раждането на здравото си дете", заяви д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ-Хасково.

Заради положителния резултат на жената, която няма симптоми на инфекцията, сектор от отделението е бил изолиран.

По препоръка на специалисти  на бебето е била взета натривка за PCR тест. Резултатът на детето е отрицателен. Бебето и майката ще бъдат изписани до дни. А в болницата са готови и за други родилки с COVID-19.

Припомняме, че миналата седмица две жени, заразени с Covid-19 и с пневмонии, родиха по естествен път здрави бебета в университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. На бебетата бяха направени PCR тестове, резултатите от които бяха отрицателни.

Автор: "БАЗП"  Източник: bnt.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4413

Партньори