Начало

Италианска фирма дава по 6000 евро за всяко новородено на служителите си


Дата: 2020-07-22 17:50


 Фирма от южната област Пулия дава еднократен бонус от 6000 евро за всяко новородено в семействата на служителите си. Освен тази премия обаче родителите ще получават и по други 300 евро на месец за бебето си в продължение на година. Това обяви Витантонио Колучи, основател и собственик от 1967 г. на индустриална групировка за напoителни системи от Монополи, до град Бари. В нея работят 180 души.

"След като държавата не прави нищо, за да стимулира раждаемостта, аз ще се погрижа за служителите си”, аргументира се Колучи пред италианските медии. Премията от 6000 евро съществува от 2019 г., но сега собственикът на фирмата реши да разшири мерките, прибавяйки и други 300 евро на месец. През миналата година в семействата на служителите на фирмата са се родили три деца.

Италианският предприемач, инициатор на мерките, смята, че прогресът на икономиката на една държава се състои в демографското й развитие. „Новородените са граждани на държавата и тя има задължението да се грижи за тях и да подпомага растежа им. Моят стимул за раждаемостта е идея, която се роди в сферата на подпомагането на демографския растеж. Сигурен съм, че ще благоприятства и обновяването на поколенията, работещи във фирмата ми, където вече работят много от синовете на служителите ми. Надявам се да послужи за пример и за други фирми”, каза Колучи.

Според изявление на самия Колучи в сайта на компанията му, повод за създаването на последните мерки били тревожните данни на Италианския статистически институт, обявени неотдавна. Според тях през миналата година са били родени само 420 000 деца, или с 19 000 по-малко от 2018 г, което означава спад от 4,5% в раждаемостта. 

Автор: БАЗП  Източник: 24chasa.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 3694

Партньори