Начало

Майка продава къща за лечението на сина си


Дата: 2020-07-03 16:00


 Кристиян е преживял 16 химиотерапии и 33 лъчетерапии, но още не е преборил рака

Кристиян обича риболова и излети в планината с приятели

Майка обяви къщата си за продажба, за да събере пари за лечението на сина си. Преди няколко месеца 18-годишният Кристиян от Годеч чува страшната диагноза сарком на Юинг (вид рак, формиращ се в костите или меките тъкани). За около година младежът преживява 16 химиотерапии и 33 лъчетерапии, но животът му зависи от спешна имунотерапия, която струва непосилните за семейството му 308 000 евро. Добри хората им помагат и вече имат в сметката над 100 000 лева, но са нужни още средства.


Постройката е оценена на 20 000 лева

Затова и майка му Соня Деянова се принуждава да пусне семейната къща за продажба. "Намира се в софийското село Шума, местност Стране. Ток има, може да се свърже с местния водопровод, а дворното място е 1200 кв. м. Къщата е с три стаи, огромен коридор и мазе. Всички стаи са с дървен паркет. Цената е 20 000 лв., а парите са ми необходими за лечението на сина ми", разкрива изстрадалата майка.

"За да може да оздравее, Криси трябва да продължи лечението с още химиотерапии и едновременно с тях и имунотерапия, която не се поема от здравната каса за неговото заболяване. Туморът е на сакрума - това е костта на таза, която не може да се премахне и на нейно място да се постави имплант, както се прави с костите и ставите на ръцете и краката.

Прекланям се пред всички, които ни помогнахте да стигнем дотук, и ви молим да продължите да ни подкрепяте!", отправя апел Деянова. За Кристиян усърдно се грижат лекарите в Детската онкохематология "Свети Георги" в Пловдив. Лекуват го по немски протокол. Резултатите от ядрено-магнитния резонанс са показали драстично намаляване на тумора и съвсем леко поемане на контраст в периферията на образуванието.

"Той се притеснява, задава въпроса защо е болен, но отговор няма. Притеснява се и за парите, дали ще могат да се съберат. Почти не иска да се говори за това у нас. Чувства се много неудобно", казва още майката.

Автор: БАЗП  Източник: bgdnes.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 3914

Партньори