Начало

Новини

Искаме модерна Национална многопрофилна детска болница


Дата: 2020-06-02 19:50


 

Днес БАЗП изпрати писмо до премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев, в което настоява  незабавно да се предприемат действия за събаряне на недовършената сграда и започване на нейно място изграждането на изцяло нова национална детска многопрофилна болница.

С текста на писмото можете да се запознаете по-долу:

"Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП)  подкрепя събарянето на недовършената сграда, планирана като Национална многопрофилна детска болница.

Като пациентска организация сме убедени, че грижата за децата на България е приоритет на правителството и предполага изграждането на нова, модерна, отговаряща на световните стандарти детска болница.

За такъв тип многопрофилна детска болница, според практиката в ЕС, максималната височина от 5 етажа, с необходимата разгърната площ, достъпна паркова среда и съвременно, модерно медицинско оборудване. Голямо преимущество за строителството,  ще бъде фактът, че лечебното заведение се намира в комплекс от други университетски болници и клиники.

Нашето мнение е, че е наложително да се увеличи теренът, върху който ще се строи новата сграда, за да се осъществи замисълът за модерна Национална многопрофилна детска болница, след необходимите консултации с необходимите специалисти и заинтересовани страни.

За нас звучат тревожно идеите да се търси ново място и да се обявява нова процедура за строителството,  тъй като забавянето във времето с години ще доведе до отлагане до профилактика, лечение и рехабилитация на децата в България. 

Считаме, че българските деца и техните родители заслужават качествено и модерно здравеопазване, не само в страната, но и в една Национална многопрофилна детска болница, в която ще бъдат събрани на едно място всички необходими специалисти за комплексното лечение на децата.

Очакваме да се вземат в кратки срокове решения, за да бъде защитен националния интерес на българските деца."

Автор: "БАЗП"  Източник: "БАЗП"

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4413

Партньори