Начало

Лекарка-доброволец спаси онкоболен младеж, болници отказвали да го приемат


Дата: 2020-05-23 18:18


false   Д-р Красимира Дечева, лекар -доброволец в интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик, се е отзовала сама и е спасила онкоболен младеж, на когото е отказан прием в болница, заради коронавируса. Това съобщиха от пазарджишката областна болница, позовавайки се на писмо от майката на младежа. 19-годишният Георги Арнаудов от пазарджишкото село Паталеница стада от Сарком на Юинг.

            35-годишната лекарка е завършила медицина в Мюнхен и е специалист по онкология и лъчетерапия. Тя се връща в родния си Пазарджик по време на извънаредното положение и когато научава, че интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик се нуждае от лекари се отзовава като доброволец. В болницата в Пазарджик тя научава и за проблема с Георги Арнаудов и се отзовава.

            "Облечена в защитен костюм и с предпазни средства тя пристигна в дома ни в село Паталеница, за да се погрижи за моето дете. И то в момент, когато други лекари ми затваряха телефоните и не искаха да приемат детето ми за лечение. Уникален жест. Малко са такива хора, които са готови да помогнат от сърце. Тя го направи. Показа ми една друга човешка страна. След като прегледа Георги и постави система с лекарства, тя ми обясни какво да продължа да правя. Попитах я какво и дължа, а тя ми отговори, че не и дължа нищо и само ми се усмихна.", разказва майката Ани. Майката благодари и на лаборантката Пепи Стоянова, която също екипирана със защитни средства идва и прави необходичите изследвания на Георги. Младежът е стабилизиран. Във вторник вечерта излиза и PCR теста на Георги, който е отрицателен. В момента близките му търсят болница, която да го приеме.

Автор: "БАЗП"  Източник: 24zdrave.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 3507

Партньори