Начало

Новини

СЕСТРИ ОТ БЕЛОДРОБНАТА БОЛНИЦА НАПУСКАТ


Дата: 2020-03-11 11:39


 Медицински сестри от Бeлодробната болница „Св. София" са депозирали оставките си и напускат работа заради липсата на предпазни средства. Лекарите също заявиха, че искат по-добри условия на работа и ясни правила, след като ще лекуват заразени с коронавирус. Пред журналисти те казаха, че получават само устни разпореждания, които се сменят през час.

В болницата през нощта са приети осем души, които са били контактни на пациентите с коронавирус, настанени в "Пирогов". Те още дори не са тествани, като лекарите заявиха, че не са обучени как да провеждат изследванията. Не знаят дали те ще ги правят или ще дойдат екипи отвън. Знае се само, че пробите ще бъдат взети днес.

"Изправени сме пред тежка ситуация. При свършен факт разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Чувстваме се притиснати и поставени пред свършен факт", заяви пред журналисти старшата сестра на болницата Мариана Стоименова. Засега докторите остават и ще продължат да изпълняват дълга си, но в страх, казаха те.

„Лекарите, които докараха болните, бяха добре екипирани, а ние бяхме пародия на персонал. Те бяха с гащеризони, маски, калцуни, а ние с престилка и една маска", коментира медицинската сестра Татяна Динева.

Медиците алармираха за липсата на предпазни средства още вчера, след което получиха костюми, но днес заявиха, че те не са достатъчно. От националния оперативен щаб обясниха, че ще бъдат доставени още.

Автор: "БАЗП"  Източник: clinica.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 3437

Партньори