Начало

Новини

Коронавирусът вече ще може да се тества и от смартфона


Дата: 2020-02-12 12:34


 Разпространението на коронавируса продължава да създава много проблеми и доведе до блокирането на десетки милиони граждани в Китай. Неяснотите около заразата са твърде много, като надеждите на Световната здравна организация (СЗО) са постепенно пика на заразата да премине. Вече има двуцифрен брой инфектирани хора извън Китай, което допълнително задълбочава този проблем. Експерти от цял свят експериментират с разработването на ваксина, която да спре коронавируса, но засега имат само частичен успех.

Екип от американски учени на „University of Cincinnati“ се похвалиха, че са създали тест за смартфони, който може да каже дали сте заразени от коронавируса. Това е възможно с използването на допълнителна приставка, която се прикачва в долната част на устройството. По този начин е възможно да направите тест на слюнка или кръвна проба в движение, като прототипа може да открива патогени като СПИН, малария и коронавирус. След като поставите пробата трябва да изчакате самия анализ, съобщавa АndroidPit.

Целият процес е автоматизиран и ще ви спести време да посещавате медицинско заведение, за да проверите дали сте заразени от този вирус. Необходимо е да имате смартфон с Android 4.2.2 или по-висока версия на операционната система.  Допълнително приложение позволява да управлявате анализа и да видите резултатите в реално време на екрана на мобилното устройство. Следващата стъпка пред учените е да увеличат броя на болестите, които устройството може да разпознава и да комерсиализират технологията.

Автор: "БАЗП"  Източник: digital.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 3514

Партньори