Начало

55 химиотерапии преживява 7- годишната Михаела


Дата: 2020-01-13 15:09


 Живеем в кошмар, казва майката

Малката принцеса е парализирана от тумор

Над 55 химиотерапии, 4 операции и три месеца протон терапия. Малката принцеса Михаела е само на 7 годинки, но вече е преживяла всичко това.

Момиченцето в продължение на шест години се бори със страшната диагноза сарком на Юинг (злокачествен тумор, който обикновено се развива в костите, главно при деца и юноши).

"Борбата ни започна, когато Михаела беше на годинка и осем месеца. Оттогава животът ни се превърна в ад! Първите симптоми на болестта бяха схващане на крачетата, след това се появиха ужасни болки в гръбнака. Два дни по-късно се парализира. Последваха редица изследвания. Лекарите бяха на мнение, че е много рисковано да се направи биопсия, защото туморът бе разположен в гръбнака и имаше опасност нашето ангелче да се парализира завинаги", разказва майката Пепа Ангелова.

След лечение с химиотерапия Михаела оздравява, но година и половина по-късно болестта се завръща. Следват кошмарни периоди с операции в Германия и България, както и различни видове лечение. "В момента продължаваме следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите - Михаела има новооткрито образувание под диафрагмата. Според лекуващия й лекар единствената ни надежда е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага успешно в Америка и Япония", споделя Ангелова.

И добавя: "Лекарствата не се заплащат от здравната каса. Имаме нужда от 24 флакона, които са необходими за 6 курса имунотерапия, а цената на всеки един флакон е 15 000 евро. Общата сума, която трябва да заплатим за лечението на Мишето, възлиза на 360 000 евро. Първият курс трябва да започне в началото на февруари, дотогава трябва да сме събрали необходимите средства от 60 000 евро за него". Майката вярва, че с помощта на добри хора ще успее да събере парите и кошмарът, в който живее детето й, да свърши окончателно. Вчера до обяд в платформата Helpkarma бяха събрани около 26 000 евро.

Можете да дарите през платформата: bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mihaela-983

Или по банков път:

Уникредит Булбанк: BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 В лева

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

Автор: "БАЗП"  Източник: 24zdrave.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4413

Партньори