Начало

Новини

САЩ забраниха ароматизираните е-цигари


Дата: 2020-01-05 17:10


 Американската администрация въвежда пълна забрана на ментоловите и плодовите вкусове при електронните цигари с течност. Целта е да бъдат защитени младежите, при които има ръст в употребата на такива цигари.

По-рано тази забрана бе въведена в отделни щати, но сега тя важи за цялата страна. Южна Корея, Индия и Бразилия са сред държавите, вече забранили ароматизираните електронни цигари.

Над 5 милиона млади хора в САЩ употребяват електронни цигари. В Ню-Йорк дори една четвърт от учениците пушат от тези устройства. За това властите в града одобриха законопроект за забрана на електронните цигари и на ароматизираните смеси, с цел опазване здравето на младите хора.

Марк Ливайн, който е инициатор на забраната и е член на градския съвет коментира, че тези действия, които са предприети в момента са закъснели, защото в страната има голямо разпространение електронни цигари и ароматизирани смеси. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, пък заяви по-рано, че подкрепя забраната. В САЩ от вейпинг починаха 47 души, а над 2000 получиха белодробни заболявания.

Автор: "БАЗП"  Източник: clinica.bg, 24zdrave.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 3618

Партньори