Начало

Спорт

Учени: Физическите натоварвания са по-ефикасни от диетите за отслабване


Дата: 2019-04-07 16:57


 Учени от университета на Колорадо сравниха ефекта от диетите и физическата активност в борбата с излишните килограми и определиха най-ефикасния метод за отслабване, съобщи Сайънс дейли.

Специалистите изследваха количеството изразходвани калории от хора, които отслабнали и след това съумели да поддържат телесното си тегло. Освен това те анализираха данни за хора с нормално или излишно тегло. За целта използваха метод, който се изразява в обогатяване на водата в организма с тежък водород и тежък кислород. Този метод е много по-надежден в сравнение с използването на въпросници, предава БТА.

Учените заключиха, че за намаляване и поддържане на телесното тегло са по-ефикасни физическите натоварвания, а не диетите.

При физическите натоварвания човек поглъща почти същото количество калории, както при затлъстяване, но ги изразходва по-бързо. Това му позволява да избегне ново затлъстяване.

По-рано учени установиха, че затлъстяването е главната причина за рязкото увеличаване на раковите заболявания сред младите хора в САЩ. Между 1995 г. и 2015 г. злокачествените тумори, за които излишното тегло е рисков фактор, са започнали да се появяват по-често сред жените и мъжете под 50-годишна възраст.

 

Автор: "БАЗП"  Източник: "24 часа"

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 5007

Партньори