Начало

ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ В ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ


Дата: 2019-02-08 15:38


 Повече пари за заплати в общинските и областните болници ще има. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, след среща с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и представители на Сдружението на общинските болници. Допълнителните средства, които той успя да договори, са в размер на 30 милиона лева за заплати на персонала.

Днес ресорният министър трябваше да представи екшън плана си за спасяване на болниците, след като задълбочаващите се проблеми на публичните лечебни заведения, предизвикаха спешната намеса на премиера в сряда.

 

Целият допълнителен ресурс, който

 

ще получат областните и общинските болници е 66 млн. лева. От тях 28 млн. лева са за общинските и 38 млн. лв. за областните клиники. „С този ресурс на първо място ще дадем възможност за увеличение на заплатите на работещите в тези болници", подчерта министърът.

 

Той уточни, че в общинските

 

лечебни заведения повишението ще е размер между 25 и 40 на сто. Между 10 и 15% пък ще е увеличението при областните болници.

 

Освен финансово подпомагане, свързано с разходите за персонал, ще бъдат заделяни средства и за нормалното функциониране на общинските болници, тъй като те извършват редица дейности, поясни още Ананиев.

Автор: "БАЗП"  Източник: clinica.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 2826

Партньори