Начало

Събития

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!


Дата: 2018-12-03 19:33


 На 1 декември 2018 г., доц. Маргарита Каменова - клиничен патолог, отбеляза тържествено своя 80-годишен юбилей!

Доц. Каменова е един от най-изявените специалисти в РБългария, от чийто професионализъм са се учили и продължават да се учат много лекари.

Професионалната и кариера като патолог започва през 1968 г. Академичният ѝ стаж е като асистент и доцент в МА-София, МУ-Плевен и Университетска болница „Н. И. Пирогов”, където продължава да работи  и до днес като началник на клиника по „Обща и клинична патология" – повече от 40 години!

Широкопрофилен специалист, национален консултант по невропатология и експерт в областта на онкопатологията, гастроентеропатологията и детската патология. Автор е на над 200 научни трудове, публикувани в България и чужбина. Съавтор на 3 монографии. Главен редактор и съавтор на учебник по патология, учебни практически ръководства за студенти, на методични ръководства по онкология. Участвала в редица СМЕ, чрез които се разкрива обуктивната истина за увреждане или наличието на лекарска грешка. Ръководител на база за следдипломно обучение от 1993 г.

Заради изключителните й заслуги в областта на патоанатомията беше наградена от „БАЗП“ с Грамота за цялостен принос, с признателността на хиляди пациенти, на които е спасила живота с поставянето на правилна диагноза за лечение.

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

Автор: "БАЗП"  Източник: "БАЗП"

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 2581

Партньори