Начало

Новини

Почернена майка дари 325 000 лв. на 17 болни деца


Дата: 2018-11-16 16:49


 Надя Георгиева, майката на 15-годишната Никол от Велико Търново, която в началото на септември загуби битката с рака, дари 325 000 лв. на 17 тежко болни деца и младежи.

Парите бяха събрани от благотворителни кампании в цялата страна и чужбина за лечението на Никол, която бе диагностицирана със Сарком на Юинг, но за съжаление на 4 септември момичето издъхна в турска клиника.

Припомняме, че родителите на Никол бяха подали заявление във Фонда за лечение през ноември миналата година, а получиха одобрение едва през март, като условието беше, че ще "ползват" събраните средства в сметката й и ще платят единствено самолетните билети. По-късно детето получи одобрение от НЗОК за формуляр S2 за лечението във Франция.

След като е разпределила парите, Надя Костадинова е закрила дарителската сметка на покойната си вече дъщеря.

Тъжно е когато животът на нашите деца е оценен на 10, 20, 100 хиляди евро, но благодарение на Вас, дарителите, ние дадохме надежда за по-добро “утре” на Ивето, Дани, Гого, Кали, Калоян, Никола, Марая, Вики, Цвети, Маги, Габи, Инес, Стилко, Данчо, Виви, Йоан и Ева. Скъпи деца, пожелаваме ви здраве и късмет. Колкото и да ви е трудно, посрещайте всичко с усмивка, защото: Усмивката може да скрие много неща: страх, болка, мъка… Но тя отразява едно нещо… СИЛА!“, написа Надя Костадинова във Фейсбук.

Майката на Никол благодари на всички дарители с добри сърца, които помогнаха за лечението на дъщеря й, което започна в България, а после продължи във Франция и Турция. За съжаление, без успех.

Заровени в материалното, ние забравяме за малките, но толкова съществени неща в живота – усмивка, прегръдка, добро отношение, надежда. Забравяме, че най-важното нещо е здравето, защото без него нищо няма значение“, написа още Костадинова.

Автор: "БАЗП"  Източник: informativno.eu

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 2581

Партньори