Начало

Новини

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С ХИРУРГ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА


Дата: 2017-09-11 18:46


 Проф. д-р Фатих Агалар, хирург от високотехнологичната „Лив Хоспитал“ в Турция, с международно признание в Европа и САЩ, ще консултира безплатно пациенти в София на 18 септември.

Консултациите са подходящи за хора, които се интересуват от възможностите за щадящи операции с лапароскопска и роботизирана хирургия при рак на дебелото черво, черния дроб, гърдата, стомаха, хранопровода и др.

Проф. Агалар пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ ПРИ РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО И РЕКТУМА

Ракът на дебелото черво е една от най-често срещаните локализации при онкологичните заболявания. В около 90% от случаите той се причинява от  полипи, които първоначално са доброкачествени, неракови и без възможност за метастази образувания, и лесно се откриват с колоноскопия. Ако се отстранят навреме с ендоскопски метод (полипектомия), в много висока степен се предотвратява превръщането им в злокачествени тумори, отбелязва проф. Агалар.

При наличие на рак, операцията е стандартна част от лечебния процес. Тя може да бъде отворена, лапароскопска (затворена) или роботизирана. Роботизираните операции се прилагат вече от 15 години и носят редица предимства както за лекаря, така и за пациента.

Зад наименованието „роботизирана хирургия“ в действителност стои операция, извършвана от хирург и подпомогната от технологичните възможности на Da Vinci робот. Лекарят седи на т.нар. конзола и управлява „ръцете“ на робота, като наблюдава целия процес с помощта на оптична система от камери, която позволява 10-кратно увеличение на образа. Така движенията са много по-прецизни, разрезите и загубата на кръв са минимални, а роботът достига до зони, недостъпни за човешка ръка.

Използването на робот дава големи предимства при операции на рак на ректума, където органът е с тясна костна структура, особено при мъжете, посочва проф. Агалар.  След открита операция на ректален рак при мъжете има голяма вероятност от увреждане на отделителните и сексуалните функции. При роботизирания метод вероятността от подобно усложнение е много ниска.

ОНКОПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ ПРИ РАК НА ГЪРДАТА

Ракът на гърдата е плашеща диагноза с огромни физически и психологически последствия за жената. През последните години обаче медицината разви възможностите си не само да лекува болестта, но и да спести част от психологическото бреме на пациентките.

Онкопластичните техники са част от това развитие и се радват на голям интерес през последните 10 години. Те имат за цел да комбинират лечението на онкологичната диагноза с пластичните реконструктивни техники. Но когато става въпрос за онкологично заболяване, козметичният резултат и медицинското лечение са две противоположни движещи сили, отбелязва проф. Фатих Агалар. Затова опитът на екипа е от водещо значение. Трябва да се има предвид, че онкопластичните техники не са за всеки пациент и всеки лекар.

КОЙ Е ПРОФ. Д-Р ФАТИХ АГАЛАР?

Хирург с над 30 години опит, проф. Фатих Агалар има европейски сертификат и е член на American College of Surgeons. Носител е на 6 национални и международни награди за научни изследвания. Автор е на над 120 научни статии, публикувани в 60 световни научни журнала, и около 100 абстракта и постера, презентирани на медицински конгреси и симпозиуми. В момента проф. Агалар оглавява Клиниката по обща хирургия в „Лив Хоспитал“, където  прилага лапароскопска и роботизирана хирургия.

За допълнителна информация или записване за безплатна консултация с проф. д-р Фатих Агалар на 18 септември, обадете се на телефоните на „Медикъл Караджъ: 0879 977 401 или 0879 977 402.

Автор: "БАЗП"  Източник: medikara.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 1880

Партньори