Начало

Новини

Пациентите с артритни заболявания в югоизточна България - могат да бъдат наблюдавани само в УМБАЛ - Бургас


Дата: 2017-06-15 14:30


 Университетска многопрофилна болница - Бургас е единствената болница в Югоизточна България, която има договор със Здравната каса за изпълнението на Амбулаторна процедура № 42.

Процедурата е за амбулаторно наблюдение (диспансеризация) на пациенти с тежкопротичащи възпалителни полиартропатии и спондилопатии и се прилага при три диагнози: ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит с тежко протичане.

Всеки пациент, боледуващ от тези заболявания, който кандидатства или провежда лечение с биологични средства с протокол от НЗОК, независимо от местожителството му, може да проведе процедурата в Ревматологично отделение на УМБАЛ Бургас.

Пациентът може да си запише ден и час за провеждане на процедурата на тел. 056 894 891 всяка събота и неделя от 11 до 13 ч.

В определения ден и час той трябва да посети отделението с цялата налична  документация по заболяването и личната си карта. След провеждане на процедурата пациентите получават всички необходими документи, които да представят пред експертна лекарска комисия във Варна, Пловдив или София за назначаване/продължаване  на биологичното лечение.

Отделението по ревматология се намира на петия етаж в стария корпус на болницата.

 

Автор: "БАЗП"  Източник: bnr.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 1785

Партньори