Начало

Храни и добавки

Хранителните добавки


Дата: 2016-04-05 17:12


Преди да ги вземете се консултирайте с диетолог

Пазарът предлага различни хранителни добавки. В повечето случаи те се препоръчват като добавка при диети за отслабване. Веднага трябва да предупредим - хранителните добавки не стопяват излишната мазнина, а само помагат да се поддържа режима на отслабване.

Има няколко вида добавки

Първите потискат чувството за глад. Втората група са кофеиносъдържащи, които спомагат за повишаване разхода на енергия. По принцип те могат да бъдат заменени със зелен чай,който е богат на танини и активизира загубата на енергия. Трета група са добавките богати на растителни влакна (микроцелулоза, пектин). Те подобряват храносмилането и отделянето на шлаката от организма. Освен това създават усещане за ситост. Четвъртата група са поливитамините и минералните комплекси. В състава им освен витамини има и хром и йод. Те регулират въглехидратния обмен и пречат на усвояването на мазнините.

Като правило всички хранителни добавки съдържат голямо количество белтъчини. Те са бедни на калории и при това създават чувство за ситост и потискат апетита. Препоръчва се да се замени едно ядене с тях (закуска или вечеря).

Внимание! При избиране на хранителната добавка проверете разрешена ли е от здравното министерство. Преди да започнете вземането се консултирайте с лекар диетолог, който ще ви препоръча и индивидуалната доза.

Автор: БАЗП  Източник: "24 часа"

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4575

Партньори