Начало

Храни и добавки

КАК ДА ПРЕБОРИМ ПОДУВАНЕТО НА КОРЕМА?


Дата: 2015-11-04 14:12


Сутрин: Изпийте една чаша с топла вода и лимон!

Сутрешната чаша с лимон събужда храносмилателната система и помага всичко в организма да се задвижи. Ако не харесвате вкусът на топла вода с лимон, може да замените със зелен чай с лимон.

През целия ден: Намалете темпото!

Твърде бързото хранене може да доведе до навлизането на много въздух в организма, затова дъвчете бавно, за да сведете до минимум подуването, причинено от навлизането на прекалено много въздух в тялото ви.

През целия ден: Не дъвчете дъвка!

Спрете да дъвчете дъвки, за да избегнете чувството на подуване. Дъвченето на дъвки също води до навлизане на повече въздух в корема, а и освен това повечето от тях съдържат захар и алкохол, които също увеличават чувството за подуване.

През целия ден: Пийте повече вода!

Водата помага да изведете токсините и излишната сол (която също може да бъде виновна за подуването) от организма, така че си напомняйте по-често да приемате вода през деня. Винаги носете с вас бутилка с минерална вода, за да пиете по-често.

Следобяд: Хапвайте киноа!

Хранителните вещества, които съдържа киноата, включват фибри и калий, които са важни, ако искате да се чувствате по-малко подути.

Вечер: Пропуснете десерта!

Мазните и сладки храни могат да причинят подуване, така както могат и храните, съдържащи много изкуствени подсладители. Пропуснете сладките десерти и ги заменете с пресен плод, който има високо съдържание на фибри и вода.

През нощта: Легнете си навреме!

Сънят регулира метаболизма и поради тази причина липсата или по-малкото количество сън могат да са причина за появата на чувството на подуване. Уверете се, че спите поне между 7 и 9 часа.

Автор: БАЗП  Източник: http://moeto-zdrave.com/

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4575

Партньори