Начало

Храни и добавки

Малините – „бомба“ от витамини, фибри, антиоксиданти


Дата: 2014-08-19 16:02


Естествените масла в малините имат слънцезащитно свойство. Те спомагат за правилната грижа за кожата, а също така и за загубата на килограми. Малките червени плодове подобряват и имунитета.

Малините имат високо съдържание на диетични фибри и манган. Фибрите спомагат за забавяне на храносмилането, като по този начин остава усещането за ситост за по-дълго. Манганът поддържа нивата на метаболизма високи, вследствие на което се изгарят повече мазнини.

Червените плодове защитават кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Антиоксидантната сила на витамин C ефективно намалява появата на старчески петна и обезцветяването на кожата.

Те също така могат да допринесат и за по-младежко излъчване, като „запълнят“ фините бръчки.

Ежедневната консумация на малини може да бъде естествено средство против макулна дегенерация – заболяване, което се свързва с напредването на възрастта и засяга зрението.

Според някои данни малините са изключително полезни за жените. Те сочат, че листата на плода могат да се използват за приготвянето на чай, който спомага за регулирането на менструалните цикли и намалява прекомерното кървене.

Изследователи твърдят още, че консумацията на този чай, както и на пресните плодове, може да повиши произвеждането на кърма при кърмещите жени.

Автор: БАЗП  Източник: puls.bg

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 4766

Партньори